Jojoba

Jag hade glömt hur mycket jag tycker om Nirvana.

Idag sitter jag i fåtöljen på mitt rum och leker high-school-tjej med krossat hjärta. Vissa aspekter av det där hade säkert kunnat vara sanna, på olika vis. Det innebär en hel del glass också, fast vid närmare tanke har jag ingen glass. Så det innebär tiramisu. Åh.

Jag misstänker dock att high-school-hjärtanen sällan är lika intresserade av universitetskemi som jag. Men jag pluggar inför ett prov, och det skulle de också ha kunnat göra. Bara att de hade bjudit över en snygg kille ur skolans baseballag för att plugga tillsammans med dem. Men i nödfall kan jag alltid prata med mig själv. Sådant är roligt.

Jag har fortfarande halsfluss eller något dylikt. Det gör en lite isolerad, men det förstärker andra genialiska drag.

1 kommentar

Dreams are meant to dwell

Bara så ni vet fyller jag 16 på tisdag. Det är alltså dags att sätta igång med att posta beundrarpresenterna NU, så de kommer fram så snart som möjligt.

Känner ni att ni är sent ute med lite stalker-vi-älskar-dig-Ulrika-gåvor, är även julen ett ypperligt tillfälle.
Eller när som helst. Jag är inte kräsen.
3 kommentarer

Commence

En av de första sakerna jag ska investera i när jag flyttar hemifrån och blir fattig författarwannabe (observera alitterationen! Jag har det i mig, redan! Fast det hade ju blivit snyggare om jag skrivit förarmad författarförsökare eller någonting...), en av de första sakerna jag ska investera i ska bli en dagstidningsprenumeration.
Man kan förundras över detta. Och tycka att jag kanske till exempel borde skaffa saker som möbler till min lägenhet, mat för dagen, etcetera. Och jo, eventuellt skaffar jag lite sådant också. Men dagstidningar, de har allt.
Slöläsning - den sortens läsning man vill ägna sig åt när man är trött och bara vill ha något lättsamt - den kommer i form av helgbilagor och krönikor. Omvärldsmedvetenheten - ja, det är ju ganska uppenbart att man får den om man läser tidningar. Snygga bilder - SvD är faktiskt ganska bra på det. Många av deras söndagsreportage, exempelvis, har riktigt snygga foton. (De fick ett pris rätt nyligen också, som Europe's Best Designed Newspaper of the Year, och jag blev inte helt förvånad.) Och övrig underhållning! Som korsord! Jag har blivit besatt av Svenska Dagbladets korsord.

Just nu vill jag i och för sig söka till Tolkskolan. (Men jag vet inte om jag vill läsa ryska eller arabiska!) Och något säger mig att jag inte får lika mycket tid till att läsa korsord där.
6 kommentarer