låt oss bli bekant

Min rysklärare är så bra. Hennes förtjusta leenden när vi är duktiga. Hennes gullighet i sättet att förklara språket. Hennes insikt i hur andra kan uppsaktta hennes språk, fast ryska ju är hennes modersmål. Det är alltid så svårt för vissa att se vad andra kan ha svårigheter med i deras modersmål.
- Ni är en så bra grupp, säger hon. Varje gång jag ska hit blir jag alldeles glad.

Och jag ler, för det är få saker som är lika fantastiska just nu som min ryska. Eller jo, det är klart att det är. Världen är fantastisk när det är kväll och löven blåser runt mina ben och jag kör ner händerna i kappfickan och sluter ögonen och tänker på andra höstar och är nostalgin personifierad. Världen är fantastisk när jag duschar i en timme bara för att jag är så fruktansvärt stressad och då känns det så bra att göra riktigt onödiga saker ibland, som att raka sina ben och lägga ansiktsmasker och smörja in sig med mirakelkrämer.

Men alltså. Ryska. Det är världens bästa språk, ungefär.

0 kommentarer

Exactly how does one suck a fuck?I afton, mina vänner, dricker jag te som luktar fotsvamp men smakar drömkakor. Och försöker göra musik. Det var ett tag sedan, min keyboard har varit avliden.
Önska mig lycka till.
4 kommentarer

je suis perdu dans un mond de crusJAG KOM TVÅA!

I FOTOTÄVLINGEN JAG SKREV OM NÅGRA INLÄGG NER!

I Riksfinalen. Ett av fyra bidrag (etta, tvåa, tre samt ett hedersomnämnande). Förutom det skräddarsydda forskarbesöket till min klass, som jag redan har vunnit i och med att jag gick vidare regionalt, vinner jag nu ett studiebesök till Stockholm med vetenskapsanknytning.

Men framförallt får jag denna motivering:
"För en konstnärlig bild med hög fotografisk kvalitet med en tänkvärd och väl formulerad bildtext som illustrerar vikten av reflektion i forskningen."

Hög fotografisk kvalitet. Väl formulerad bildtext.
Jag tror att folk säger åt mig att jag är bra alldeles för sällan.

Se de andra vinnarna och deras motiveringar här.
5 kommentarer