Tack, korrigering och en liten presentation

Igår hade jag 9 unika besökare på min blogg. Idag har jag haft drygt 4000, och mer än 6000 sidvisningar. Det är ganska fantastiskt, och fascinerande, inte minst.
Och snart 200 kommentarer på gårdagens inlägg, att jämföra med de vanliga noll. Det är jag otroligt tacksam för; de gör mig helt enkelt väldigt, väldigt glad.

Dock kan jag komma med en liten korrigering. Jag var tidigare aktiv i Liberala Ungdomsförbundet, och till och med under en period ordförande för Uppsaladistriktet, men jag är det inte längre och jag kallar mig inte heller längre liberal. Kortfattat kan man säga att jag har rört mig vänsterut, främst i synen på det ekonomiska, och att jag också många gånger i Luf kunde uppleva en känsla av hyckleri i de kretsarna, en önskan att föra teoretiska diskussioner men ingen önskan om att leva som man lärde. När inte ens liberalerna kunde leva som den ultimata liberala människan, fick jag svårt att tro att man skulle kunna skapa ett samhälle byggt på tanken att alla kunde leva som den ultimata liberala människan. (Kopplat till konsumentmakt, exempelvis.) Men jag kommer att återkomma till detta i framtida inlägg.

I övrigt - hej på er allihopa. Många av er kom kanske bara hit via Politiskt Inkorrekt och har inga tankar på att följa bloggen i framtiden, men några har i alla fall sagt att ni kommer att följa bloggen i framtiden. Välkomna i så fall. Det kommer att bli mycket mer politiskt här i framtiden än vad det har varit hittills. (Fast den som är enträgen kan hitta en del politiskt i arkiven. Det är bara hopplöst okategoriserat).

Mitt namn är Ulrika Nettelblad, jag är snart arton år gammal och nybliven Umeåbo. Om dagarna skriver jag på en roman, om kvällarna pluggar jag språk med min pojkvän och dricker te. Världen fascinerar mig; därför skriver jag om den.

klart slut.
11 kommentarer
Robert Stenkvist

Du har rört dig vänsterut?! Ha, ha, ha. Vi tycker förmodligen väldigt olika om saker och ting, men du är en bra tjej och en stark kvinna, tänker självständigt och är modig. Jag kommer förmodligen inte att följa din blogg i framtiden då jag är överhopad av saker att läsa. Men ett stort och varmt lycka till i livet, det tror är du värd ;-)

martin

Vad handlar din roman om? Lova att berätta sen så kanske man kan få läsa den(om du har något bokförlag som ger ut den). Ska bli kul att följa dig här.. Det vore intressesant att veta vad du anser man bör göra för att förbättra den misslyckade integrationspolitiken? Förövrigt verkar du vara en fantastiskt klok ung kvinna :)

Tim

Du satte verkligen ord på den känsla man fick efter att ha sett löpsedlarna och sedan avslutat valdagen med en valvaka där det var begravningsstämning bara för att 340 000 svenskar röstade "fel".



Jag har nog aldrig upplevt känslan av att leva i en diktatur starkare än när man ser hur statsministern och statsministerkandidaten stolt poserar bakom en löpsedel föreställandes en söndertrampad valsedel på deras motståndare.



Att media tar ställning mot ett enskilt parti tillsammans med politiker är oroväckande. Mer förståeligt om olika tidningars ledarsidor stödde sitt favoritparti. Men här var det verkligen hela det offentliga Sverige mot SD.

Anders

Andra gången jag är här. Du får gärna skriva mer om tabun, media, politik, masshypnos, "de självutnämnda goda" (vänstern) mot "de onda" (högern).

Hampus

Säkrast att gå med vänstern va?

Sen när Sd får majoritet kan du gå med där;)

Skämt o sido, det är jävlar anamma i dig!

magdalena

Go for it Ulrika. Jag är en av dom som kommer titta in nu och då. Dina tankar är intressanta och dina åsikter välformulerade. Så vänster eller inte, Lycka till med vad du gör och jag ser fram mot att fortsätta läsa vad du gör och om en roman kommer har du en säker läsare i mig!

hälsningar Magdalena

Nyfiken Grön

Vilken begåvning du är, Ulrika!



Och så modig sen. Inget parti verkar vara så svart, att det inte skulle kunna ha åtminstone något viktigt strå att tillföra stacken. Till och med SD behövs antagligen, om alla sidor av det politiska livet ska bli belyst. Att piska upp en hatstämning, som man försökt här och var, borde inte vara värdigt ett land som vill beteckna sig som demokratiskt.



Därför är du modig som vågar angripa det beteendet.

Hasse

Hej Ulrika!

Jag kommer absolut följa din blogg, du är modig och skriver klarsynt och nyanserat. Ser fram emot mer politiska analyser av samma kaliber som masspsykosanalysen.

Lycka till med roman och allt!

Tom

Det som är imponerande är att du inte bara är intelligent, då vågar ha en egen åsikt, vilket är sällsynt i det här samhället där alla ska tvingas tycka samma sak (om invandringspolitiken), och gör de inte det ska de fördömas och frysas ut.



Lycka till med din kommande bok. Hoppas du tänker lite på alla oss som faktiskt vill leva i ett mer svenskt homogent samhälle. Det är inget fel på oss. Vi vill kunna se våra barn och barnbarn växa upp i trygghet och vill att även de ska ha en framtidstro och en egen framtid.

Henrik

Mkt klarsynt för en så ung människa.

Snälla kan du inte engegera dig i SD. Partiet behöver sådana som dig i framtiden.

Henrik

Moderat muslimsk extremist i riksdagen:

http://www.youtube.com/watch?v=QilBlxEyG5I