I öster på himlen hon står

När man är gravid i 38:e veckan, har en jättestor tenta snart och dessutom blir nitton år gammal om åtta dagar, då har man mer rätt än någonsin att unna sig lite dekadens. Kanske släppa på sin låga sockerkonsumtion en aning, till exempel, och slå sig lös.

Följaktligen förvandlas den sena kvällens sena studietimmar av benets blodförsörjning och innervering till en ren fest med hjälp av alkoholfri glögg. Varm, nästan brännhet, och ljuvligt, ljuvligt god.

I övrigt går studierna framåt, jag hoppas på en godkänd tenta, och blir den inte det så är det ju faktistkt ganska skoj ändå.
0 kommentarer

How low are you willing to go

Joze Gonzalez som skyddar mig från frustrerande tystnad där jag kan höra mina egna tankar, roibooste smaksatt med ekologisk äkta bourbon-vanilj och en massa, massa tentaplugg de kommande två veckorna är vad som gäller nu. Inga mer föreläsningar innan den stora dagen - nu är det bara några dissektionspass och en sammanfattning av rörelseapparaten i nästa vecka, i övrigt är det jag och mina studier och mina knäppa minnesregler och min partiella känsla av otillräcklighet blandat med min känsla av att vaddå, det här borde väl kunna gå?

Intressant är det i alla fall. Och faktiskt, även om jag ibland tycker det är bisarrt mycket detaljer och inte riktigt vill erkänna det, ganska roligt.

Vi hörs på andra sidan pluggdimman, gissar jag.
0 kommentarer

Stuff me


Jag vet fortfarande inte om jag ska vara föräldraledig eller inte.
Jag får frågan ganska ofta, eller snarare får jag frågan "Hur länge tar du studieuppehåll?" ganska ofta, för det är ju det som det är självklart att man ska göra. Det beror helt på hur den här tentan går, hur nästa tenta eventuellt går, och framförallt hur min förlossning går och vad jag får för barn. De kan ju tydligen vara rätt olika, de där krabaterna.

Men om jag skulle vara hemma, då vet jag nog i alla fall vad som vore perfekt att sysselsätta sig med de timmar jag inte är sovande eller blöjbytande, om några sådana uppstår: laga mat.
Massa mat.
Perfekt mat. Näringsmässigt, smakmässigt, you name it. Det är min stora sorg med den annars rätt underbara situationen att jag har en partner som städar, lagar mat, sköter praktiskt taget allt för att jag ska kunna plugga och bära vår bebis - att jag lagar så mycket mindre mat jämfört med vad jag brukade.

Kanske skulle jag starta en matblogg. Jag skulle tillbringa hetsiga timmar medan bebisen satt och sög på mina bröst med att kommentera andra bloggar för att försöka göra den jättestor, och sedan när den var en av de mest lästa bloggarna skulle jag bli sponsrad av en massa restauranger som ville att jag skulle äta där och recensera dem. Och jag skulle äta. Massa mat skulle jag äta, för mat är gott men gratis är godare.
Vi skulle ha så fint jag och min flicka, medan vi drev runt på alla stadens restauranger och jag åt lyxmaten och hon åt på mig.

Eller så fortsätter jag med skolan och får samma tema fast i en liten annan tappning - nästa område vi ska börja med är magtarmkanalen, med föreläsningar om kräkreflexen och annat mums.


(För övrigt är nästan alla bilderna på mat - inte de på fika, men de på mat! - veganska rätter. Det ni. Jag var inte en lidande vegan när jag var vegan, utan en gastronom utan dess like.)
Mat
0 kommentarer