April

Har ett mycket ambivalent förhållande till våren. Sommartid är obehagligt och stjäl timmar ifrån mig, och det är något med ljuset om vårkvällarna som värker i hjärtat, magen eller annan odefinierbar anatomisk struktur. Det är ju så vackert men så plågsamt och så påtagligt och när snön smälter bort syns smutsen överallt och när mörkret försvinner kan jag inte bara leva i mitt eget huvud som jag gör hela vintern, för plötsligt syns ju världen omkring mig.

Samtidigt är det ju som om så mycket tyngd har försvunnit. Kanske i år mer än någonsin. Vinterkläder borta, vintermörker borta, vinter-sjutton-kilogravidmage borta.

Jag klarade min mikroskoperingstenta och det var ganska fantastiskt skönt. Nu har jag teoretisk tenta på onsdag och har ingen aning om hur det ska gå över huvud taget. Fast det har jag ju aldrig. Det är trevligt det här med struktur, i teorin.

I praktiken blir det alltid bara kaos och intensitet, hela livet på en och samma jävla gång, och det är ungefär som kvällar i slutet av mars och början av april - det är så ljust och det är så mörkt, det är så vackert och det är så vidrigt.

Jag köpte äkta Bourbon-vanilj i en vacker liten burk för att trösta mig. När jag strör den i yoghurten om morgonen blir det så gott att jag nästan blir fanatiskt religiös.

Over and out.
2 kommentarer

Lost but now I'm foundNär jag har pluggat riktigt duktig om dagarna belönar jag mig med att lyssna på Lana del Rey. När jag blir besatt av låtar har jag så svårt så svårt att inte lyssna på dem jämnt och så lyssnar jag sönder dem.
Jag älskar hela Born to Die-skivan så sjukt mycket just nu.


0 kommentarer

BiwinningDet är något magiskt det här med att plugga inför tentor.
Framförallt när man inte är höggravid eller nyförlöst och nattamningssömnig. Det känns som om jag är på väg att vinna något, något stort, eller som om jag är en road movie och bilen bara åker i solnedgången i flera timmar till perfekt sondtrack typ Bruce Springsteen och alla är så lyckliga och det är spring break och det är blonderade amerikanska tjejer och en massa öl.

Absolut inte säkert att jag klarar tentan. Det är så galet mycket vi ska kunna, jämnt. Det är en störd utbildning det här. Men rolig, väldigt rolig.

Och ibland känner jag mig faktiskt så smart. Som om jag till och med är ganska bra på att tänka.
Sedan är det påsk och jag har lov i flera dagar, lov på riktigt - ! - innan skolan börjar igen.
1 kommentar