Avgång

Vi flyttar snart, förresten. Hela familjen byter kvarter och storlek. Från inneboende och hundra kvadrat till bara vi och fyrtiofyra.
Det är galet men vi gillar galet i den här familjen. Lite crazy båda två, eller kanske alla tre.

Annars då? Tja, dottern äter bananer med oförtruten intensitet och aptit, jag pluggar svampar i hjärnan och halsen och gud-vet-var (eller det kanske han inte vill veta) med nästan samma oförtrutna intensitet. Jobbar i bakhuvudet på sista idéerna till en novellsamling som ska bli sommarens projekt.

Och häromdagen på sjukhuset (vi har föreläsningarna där nuförtiden) kom en gammal tant fram, lade med bestämdhet en hand på min axel och sa Du har då sannerligen en söt klänning på dig!
Med rejält eftertryck.

Jag är inte mindre fåfäng än att jag smälte lite.
0 kommentarer

"Blyghet är något så ovanligt hos en före detta kulturpromotor, att de började misstänka att han egentligen var bandit."

Läser 2666 av Roberto Bolaño, en bok som helt undgått mig eftersom jag har så lite kulturintresse, och som hittills förfört mig totalt. (Men då befinner jag mig bara på sida 37 av 1053).

Som en underbar korsning av Dostojevskij, Twin Peaks och en sista del av något annat som jag inte längre minns vad jag förknippar den med. Precis som Dostojevskij skriver han liksom på ett sätt som jag inte gör, som ligger väldigt långt från hur min begåvning när det gäller att skriva är, och kanske får jag just därför en extra stor respekt för det. Distansierat och ändå mycket nära, detaljerat och samtidigt så precist, så att varje detalj känns utplockad som en exklusiv chokladpralin.

Idag var sista föreläsningen för terminen, men tyvärr är det en hel vecka av tentaplugg, tentaplugg och ytterligare lite tentaplugg innan jag bara får lägga mig ned och njuta av min litterära chokladask.

0 kommentarer

Mammamagi
Jag är Gud. Jag har skapat liv. Nu manöverar jag min skapelse. Studerar, planerar, interagerar. Och pussar på som en galning ibland.

Att ha en bebis är bäst. För min del handlar det inte om att hon är så himla söt. Då hade jag kunnat skaffa katt, hund och tjugo kaniner.
Det handlar om att en bebis är allt ett husdjur är men så otroligt mycket mer - ett husdjur med potential. Hon är extraordinär, min dotter, och är bara fem månader - ge henne två decenniers hjärnutveckling till och hon kommer sannerligen att kunna utföra stordåd.
En bebis är ett husdjur man påverkar. Inte bara genom att ge mat och sömn utan genom att ge en kulturell fostran, en stolthet, en självkänsla, en trygghet, en utvecklingsmöjlighet - allt det där. En bebis är den ultimata förmågan att leva som man lär, att skapa den sortens människa man tror är bra både för världen och för människan själv.
Att skapa en familj är som att ha ett häftigt politiskt projekt men utan alla de där dryga personerna som bara kommit dit för att få gratis fika. (Även om mjölken är en populär dragkraft för min dotter). Det är lokalt, konkret och praktiskt och oerhört intellektuellt-ideologiskt stimulerande om man har en tanke bakom det.

Och så är det ruskigt skoj, dessutom.

Idag är det mors dag och det firas med massa kaffe, solskenspromenader och självkänslepepp bloggbrud/självhjälpsbok-style där jag skriker till min egen spegelbild att jag är så sjukt bra som har klarat så mycket hittills, att jag har gjort ett så bra jobb och att jag kämpar på så himla fint.

Skicka lite kärlek på alla mödrar idag om ni har chansen. Mors dag må vara ett kommersiellt jippo, men lite gammalt hederligt mödraskap behöver inte vara det.
0 kommentarer