Gott nytt

 
Hej 2014.
Bli ett riktigt bra år, jag skulle så gärna vilja ha det.
Jag fick ju vad jag ville ha av 2013, på sättet jag i envishet och bortskämdhet och ge-mig-hela-kakan-samtidigt-som-jag-tuggar-på-den-i-välbehag alltid får vad jag vill ha. Fick mitt lilla nya barn. Men nog har det krävt en del av mig, det här året.
 
Sett till alla omständigheter tycker jag vi har gjort det bra, hela lilla familjen.
Riktigt bra.
 
 
1 kommentar

4390

Den 28:e december, klockan 11.21, föddes min son. En gosse på 4390 g och femtiotre centimeter, med mörk kalufs och långa naglar. Han for ut i en skjuts av fostervatten, fick en riktig kallsup och ville först inte skrika i ren förnärmelse, men var i övrigt vid utmärkt liv och hälsa.
Förlossningen var lika lång som den första, tio timmar, men längre tid var i aktivt värkarbete och eftersom den började på natten hade jag förstås lite mindre sömn i bagaget. På det sättet var den mer krävande, framförallt de sista timmarna då jag var tio centimeter öppen (vilket värkarnas poäng är att man ska uppnå) men vi bara väntade på att barnets huvud skulle sjunka ner längre i bäckenet. Men vid nio centimeter tog jag lustgas och på så sätt gick också den sista tuffa timmen, och viktigast av allt kände jag mig hela tiden trygg. Med att det skulle lösa sig, med att jag visste vad som hände, med att allt jag kunde göra var att fokusera och vänta. Aldrig någon känsla av panik.
Och inga komplikationer, för varken mor eller barn. Nu har jag en tjockis som vill äta sig allt tjockare, och återigen torde jag kunna titulera mig gräddko.
5 kommentarer

Uterusskoj

Hur kul kan det vara att bo en livmoder, liksom.
Uppenbarligen sjukt nice eftersom han stannar där. Tjugoåttonde har jag gått över lika länge som jag gjorde med storasyster. Kanske blir det ett januaribarn i stället. Det brukar ju tydligen folk önska när de väntar decemberbebisar. Jag bryr mig inte. Min erfarenhet av decemberbarnen är att de brukar hålla utmärkt kvalitet.
Övar EKG-tolkning, läser om prolaktinom, redigerar min roman.
Bara att ha den där tjocka pappershögen och veta att det är jag som skrev det är en liten kick.
0 kommentarer