Hemmafronten

 
Sista dagen på vårdcentralspraktiken är gjord (snyft!) och istället är det dags för lite tentaplugg. Ja, jag bryter mot mina principer och kommer att göra det förfärliga: plugga på en helg. Med tanke på att tentan är tisdag morgon och jag knappt orkat titta på det vi ska kunna än (det är en ganska liten tenta, inte en sådan här monstergrej för hela terminens kunskaper) känns det som något nödvändigt.
 
Tur då att jag inte måste oroa mig något för att mitt hem sköts väl, när jag inte kan vara där och leka hemmafru. Jag har ju ett team på hela två personer som finns där för att hålla det välskött. Framförallt den yngre är riktigt service-minded och ställer om lägenheten till ett riktigt lyx-resort: hon fixar och donar så att det ska finnas kuddar, och leksaker i precis alla rum, inklusive badrummet. Städar gör hon också, drar ut sopskyffeln och glider över golven med den. Jag känner mig sjukt nöjd med hela det här barnkonceptet, alltså. Det är ju outsorcing av högsta kvalitet.
 
2 kommentarer

Senaste...

Senaste krönikan publicerades förresten idag i VF. Handlar om ouppfostrade studenter och att vara mamma vid fel ålder, fel plats, fel tillfälle i alla andras ögon.
Ni hittar den här.

 

Frilans Krönika Krönikör Lokaltidning Umeå Ung mamma Västerbottens Folkblad
0 kommentarer

Gåvan

Imorgon går jag min sista dag på vårdcentralen och jag längtar redan tillbaka. Som tur var har vi VUS, alltså vård utanför sjukhus, som en strimma som kommer tillbaka på fler terminer. Har jag tur kan jag alltså återvända både termin åtta och termin elva.
 
Så många fina minnen har jag fått med mig från den här veckan. Från känslan av att klara saker själv - sticka sitt första venprov på patient utan problem, sätta EKG:n och mäta resturin med ultraljud - till alla möten jag har fått se, fascinerande berättelser jag har fått höra. Föräldrar på BVC som berättar om precis sitt barns små vanor och tokiga beteenden med typisk stothet, kärlek, glädje. Kvinnan som satte sig i undersökningsrummet och började storgråta, hon var mitt i en livskris.
 
Och så den tacksamma familjen som gått igenom så mycket och känt sig så väl hjälpta och stöttade av min handledare, att de ville ge henne en present. Så när vi hämtade dem från väntrummet bar de på en gigantisk melon.
"Till dig", sa de när de kom in i undersökningsrummet och lade den stora melonen på vår handledares skrivbord. "Vi tänkte köpa blommor, men så insåg vi att det är ju sommar, och då behöver man faktiskt en melon."
 
Och nog smakade den ljuvligt i värmen.
Hälsocentral Melon Patient Plugga Plugga till läkare Praktik Presemt Vattenmelon Vårdcentral
0 kommentarer