"Aldrig så skör som i augusti"

https://cdn2.cdnme.se/371417/7-3/img_4879_546876c32a6b2244a0756dfd.jpg
 
Hej mina vänner.
Min senaste krönika publicerades i Folkbladet i tisdags.
Om hudlöshet, andlöshet och ljuset när det faller i särskilda vinklar. Och om det där nya barnet, också, det kan liksom inte bli på något annat vis.
Här hittar ni den.
 
(De har ju plustjänst nuförtiden, man kan få tillgång till allt deras material i 24 h för en tjuga.)
 
Annars då?
Barnet äter.
Jag skriver.
Om ett år är jag läkare, det börjar märkas i omgivningens framtidsångest och i landstingens intresse för oss.
 
Helt enkelt inget nytt under solen.
11 kommentarer

Bubbel

 ,
 
Hej.
Här har ni en idolbild på undertecknad, komplett med tummen upp, solsken-genom-persiennerna-stråk av ljus över hår och ansikte och något slags sömnbrist i ögonen.
Mer trötthet än jag själv förstår, i de där ögonen, det är något märkligt med amningen och barnet om nätterna och kanske det faktum att min graviditetsklåda på slutet gjorde att sömnbrist sedan innan var mitt naturliga tillstånd. Jag är inte särskilt trött, tror jag, inte i huvudet och kanske inte i tankarna. Tills jag vandrar iväg i hjärnan mitt i en konversation eller lägger mig för att vila lite och plötsligt kollapsar i en sömn som närmast känns hypnotisk.
 
 
 
Hon är min tredje lilla unge, så på ett sätt är ju ingenting nytt.
Och på ett annat är allting så annorlunda. För på det här sättet har jag ju aldrig varit mamma förut, till ett så litet barn. Med de andra har jag ju börjat plugga direkt efter, har haft den roll som papporna har i de flesta familjer. Har aldrig varit föräldraledig och har aldrig tagit nätter, till exempel.
Jag är fortfarande inte föräldraledig - mitt CSN ska snart börja flöda in - men en uppsatsskrivartermin är något helt annat när det gäller hur mycket tid jag kan tillbringa med det här barnet. Den här gången är det som om vi är två föräldrar, hemma tillsammans.
Det är ett ganska briljant upplägg.
Framförallt när det redan finns två andra barn i huset.
Framförallt efter den vår vi haft, efter de senaste år vi haft. Det har varit en del ett tag nu.
 
,
 
 
Jag är i en bebisbubbla med solskenspromenader och kaffedrickandee och nattmatning och dagsmatning och silkeslent spädbarnshår under fingertopparna. Det mest produktiva jag gör är att gå till biblioteket några timmar ibland, med vagnen bredvid ett skrivbord vid fönstret och dator och skrivblock framför mig. Skriva några krönikor, peta i min bok, studera folk som rör sig därinne och där utanför när jag tror att de inte ser.
 
 
Kanske är det både en bebisbubbla och en skrivbubbla.
Det sitter ihop, för mig. Känslorna av förundran för ett nytt liv, de smittar av sig i text. För första gången på länge hittar jag en nerv i texterna, åtminstone om jag ger det lite tid. Detta drömska sanslösa glider in i mina fiktiva världar och ord jag kämpat med i månader lägger sig på rätt plats som om de aldrig hade velat något annat.
 
Jag tror det blir en vacker höst.


 
 
2 kommentarer

Design

Hörrni!
Jag fick en kommentar med synpunkter på det nya utseendet på bloggen. Kom då på att jag glömt att fråga vad ni tycker om det? Det är en färdig design från blogg.se som man fick chans att testa gratis i en månad (de har ju olika betaldesigner om man vill göra sin blogg lite tjusigare). Jag tjänar något slags poäng när folk klickar in på bloggen, som jag sedan kan växla mot en betaldesign, så vill jag fortsätta ha det såhär när den månaden är slut kan jag spendera mina små bloggpoäng på det. Är själv väldigt ambivalent, jag har tänkt skaffa mig något snyggare utseende (har man bloggpoäng att göra av med så har man), men vet inte om detta är grejen.
 
Så synpunkter, ja tack.
 
Nu ska jag sova med världshistoriens kanske hungrigaste bebis.
Efter att jag tillfredsställt mina glupande behov som kanske världshistoriens hungrigaste mamma.
(Jag anar ett samband mellan de två).
 
en liten uppdatering: ehm, det verkar som jag råkade skaffa en annan design när jag bara "tjuvkikade" på vilka man kan få? men den här var ju väldigt stilren och praktisk tycker jag, vad tycker ni? Med vänliga hälsningar inte jordens mest tekniska person.
 
uppdatering två: jag har alltså cirka en miljon sådana där poäng kvar, så tyck fortfarande gärna till om det borde se ut på något annat sätt. Jag saknar estetiskt/designmässigt sinne, och intresse för det. fullständigt. Det är mystiskt och mytiskt för mig.
0 kommentarer